DIGITALNA ŠTAMPA

Digitalna štampa podrazumjeva direktnu povezanost računara u kojem se obavlja digitalna priprema i štamparske mašine i obuhvata dvije potkategorije. Jedna je statička digitalna štampa kompjuter za presovanje. Ovaj tip štampe praktično predstavlja klasičnu ravnu ofset štampu na mašinama kod kojih je osvjetljivač za formu ctplate, postavljen na cilindru forme tako da se forma osvjetljava i razvija na samoj štamparskoj mašini.

Dalji tok štampe je isti kao i kod ofset štampe. Druga podvrsta digitalne štampe je dinamička digitalna štampa kompjuter za štampanje, kod nje se štamparska forma stvara za svaki radni ciklus. Najčešće je ova štampa bezkontaktna, odnosno kod nje pritisak nije osnova štamparskog procesa koja omogućava prenošenje boje sa forme na materijal za štampu.

Ova tehnika štampe je bazirana na ink-jet postupku ili štampi sa suvim ili vlažnim tonerom pomoću elektrografije. Razdvajanje štampajućih i ne štampajućih površina kod elektrofotografije zasniva se na naelektrisanju i razelektrisanju pojedinih elemenata. Tako su na primer neštampajuće površine i toner istog naelektrisanja pa se međusobno odbijaju, dok su štampane površine razelektrisane, odnosno suprotno naelektrisane u odnosu na toner pa ga privlače.

U ovoj tehnici, štamparska forma realno ne postoji, ona je imaginarna, odnosno nalazi se u memoriji računara i prenosi se direktno na podlogu za štampanje. Stoga boja ili toner koji se koriste u ovoj tehnici moraju biti naelektrisani i tek nakon njihovog nanošenja slika postaje prvi put vidljiva.

USLUGE DIGITALNE ŠTAMPE

Leci (flajeri)

Flajeri ili leci predstavljaju jedan od najstarijeg vida reklamiranja i oglašavanja od kada postoji marketing.

Opširnije

Reklamni šator

Reklamni šator je idealan reklamni proizvod napravljen od 300 gr kunstdruck kartona te je ujedno i najjeftiniji samostojeći proizvod.

Opširnije

Zahvalnice

Zahvalnice štampamo na širokom asortimanu papira, od standardnih mat i gloss papira do papira sa specijalnim premazima, koji zahvalnicu čine luksuznijom.

Opširnije

Vizit karte

Poslovne (vizit) kartice su kartice koje nose poslovne informacije o kompaniji ili pojedincu.

Opširnije

Fascikle

Fascikla je proizvod od debljeg papira ili kartona koji služi za odlaganje štampanog promo materijala, pisanih dokumenata itd.

Opširnije

Čestitke i pozivnice

Izrađujemo sve vrste pozivnica i čestitki, kako onih za vjenčanja, privatne ili poslovne proslave tako i čestitke kojima ćete…

Opširnije

Jelovnici

Možemo se pohvaliti bogatim iskustvom u izradi restoranskih jelovnika. U ponudi imamo kožne omote sa sito…

Opširnije

Reklamna piramida

Trostrana piramida napravljena od 300 gr kunstdruck kartona omogućava prezentovanje vašeg proizvoda ili usluge na tri površine…

Opširnije

Diplome

Diploma naziv je za svjedočanstva, završnih ispita, ili postignutih titula ili isprava kojom se svečano priznaje određeni uspjeh…

Opširnije

Koverte

Koverte su vrlo čest vid komunikacije u modernom poslovanju. Mogu biti raznih dimenzija, koverte mogu biti bez prozora…

Opširnije

Plakati

Plakat ili poster je komad papira koji se lijepi na zid, stup ili pano, a može služiti u različite svrhe i biti različitih veličina.

Opširnije

Cjenovnici

U dosadašnjem iskustvu imali smo priliku susresti se sa najrazličitijim oblicima ugostiteljskih cjenovnika…

Opširnije

Razglednice

Razglednica je najčešće pravougaoni komad debljeg papira ili tanjeg kartona namijenjen za pisanje i slanje poštom bez omotnice.

Opširnije

Naljepnice

U ponudi imamo sve vrste naljepnica za najrazličitiju namjenu, u svim oblicima i dimenzijama. Od deklaracija za artikle…

Opširnije

Ulaznice

Štamparija Grafix Vam nudi ulaznice za sve vrste događaja, od koncerta do pozorišnih predstava ili seminara.

Opširnije

CD-ovi

Štampa na disku je kod nas kvalitetna i brza, a svaki Vaš disk vraćamo neoštećen. Ako planirate da održite…

Opširnije

Iz ponude izdvajamo: OFFSET ŠTAMPA

Podijeli stranicu putem:

Copy link
Powered by Social Snap