SUBLIMACIJA

Sublimacija se koristi za štampu na tekstil, keramiku ili staklo, te za ovakvu vrstu štampe se koristi transfer papir uz pomoć kojeg odštampana aplikacija uz pomoć toplote i pritiska prelazi na ciljani material.

Sublimaciono mastilo koje se nalazi na transfer papiru prelazi iz čvrstog u gasovito stanje I vezuje za odgovarajući materijal. Ukoliko se štampa prenosi na tkaninu, ona mora da sadrži određenu količinu poliestera, dok se drugi materijali (keramika, staklo) premazuju posebnim premazom kako bi sublimaciono mastilo moglo da se veže.

Sublimacija nudi izuzetno visok kvalitet štampe. Ukoliko koristimo kvalitetne boje i papir za sublimaciju, ne postoji mogućnost da sam proces štampe dovede do lošeg kvaliteta printa. Tako da kvalitet štampe i izgleda proizvoda zavisi isključivo od pripreme za štampu.

Sublimacija omogućava nisku cijenu izrade pojedinačnog proizvoda. Jedna od najvećih prednosti ove štampe je upravo personalizacija proizvoda i proizvodnja malih serija proizvoda.

Prednost ovakvog otiska je to što on nije nanjet na površinu materijala, već je u materijalu, što nam daje visok kvalitet i postojanost štampe kod svakodnevne upotrebe, pranja i to mašinskog, peglanja i sl. Najsavremeniji sublimacioni premazi na keramici, mogu da podnesu preko 3500 pranja u mašinama za sudove.

USLUGE SUBLIMACIONE ŠTAMPE

Šolje

Slika na šolji je idealan poklon za svaku priliku. U ponudi imamo različite oblike šolja. Od obične, šolje sa drškom…

Opširnije

Puzle

Kod nas možete napraviti puzle po želji,sa Vašim ili našim motivom. Puzle mogu da budu A4 formata ili u obliku srca.

Opširnije

Majice

Pored stadnardnog metoda štampanja majica u ponudi imamo i sublimacionu štampu. Razlika izmedju otisaka nije previse vidljiva…

Opširnije

Iz ponude izdvajamo: FIRMOPIS ŠTAMPA

Podijeli stranicu putem:

Copy link
Powered by Social Snap