ŠTAMPA NA TEKSTILU

SITO ŠTAMPA

Tehnikom sito štampe veoma uspješno se brendiraju majice, kačketi, trakice za mobilne telefone, duksevi, radna odijela, torbe, kecelje,kape….

Proces sito štampe zahtjeva da grafike budu razdvojene po boji, svaka korištena boja zahtjeva svoje vlastito sito. Osim pripreme sita većina ostalih procesa ne zahtjeva dodatne troškove. Dodatni zahtjevi za doradu uključuju: promjene boje, usklađivanje boja, proizvodnja uzoraka. Cijene štampanja su zasnovane na broju korištenih boja i tiražu.

TERMO TRANSFER PRESLIKAČI

Termo transfer štampa na tekstil je postupak kojim željeni dizajn otisnemo na fleksibilnu podlogu i nakon toga otisak pomoću termo prese transferiramo na tkaninu.

Trajnost otiska preslikačima je različita. Trajnost preslikača je najveća kod preslikača izrađenih sito štamparskom tehnikom. To je najstarija tehnika izrade preslikača. Prednost transfer štampe, odnosno štampe preslikača, je u tome što se na transfer papir može štampati više aplikacija u jednom otisku koje se naknadno isjecaju i prenose na tkaninu te se u zavisnosti od njihove veličine, a naročito kod manjih aplikacija, znatno može smanjiti cijena finalnog proizvoda.

Uz odgovarajuću grafičku pripremu (vektorska priprema) štampamo u tehnologiji direktne sito štampe do 6 boja. Pozicija i veličina otiska na tekstilu je prema zahtjevu klijenta.

Sito štampa na tekstilu pruža najpostojaniji otisak.

FLEKS I FLOK FOLIJE

Štampa na majicama sa specijalnim folijama se također vrši pomoću termoprese. Folija koja se prenosi na majicu prethodno se precizno isječe pomoću katera. Veličine ovih folija su neograničene jer se folija uzima iz rolne. Boja se bira iz datog kataloga folija. Postoje dvije vrste materijala od kojih su folije izrađene:

FLEX – gumirani materijal i FLOK – imitacija pliša. Ovakav način izrade majice je dugotrajan. Sam preslikač ne blijedi, ne pušta boju. Priprema za folije mora biti u elektronskoj formi i to u vektorskom obliku.

MAJICA IZRAĐENA OD FLOKA I FLEXA se smije prati tek 24h nakon izrade. Peru se maksimalno do 60°C, bez sredstva za izbjeljivanje i ne smije se nositi na hemijsko čišćenje. Ne smije se peglati po preslikaču već majicu okrenuti na naličje pa onda peglati. Trajnost folije je postojana.

Većina grafika se može pretvoriti u flekso folije – posebno grafike sa jasnim oštrim ivicama/obrisima. Flekso folije su dostupne u samo jednoj boji – međutim, moguće je imati više boja koristeći više slojeva folije. Fleks i flok folije imaju izuzetnu postojanost i moguće ih je aplicirati na manje tiraže.

ŠTAMPA NA TEKSTILU

Kape

Štampu na kačketima i kapama kod nas možete da uradite krajnje profesionalno i povoljno.

Opširnije

Trakice

Idealan način da Vaš brend postane vidljiv na svakom mjestu koje je takođe moguće iskoristiti kao površinu za Vašu promociju.

Opširnije

Majice

Kod nas možete uraditi štampu na samo jednoj majici ili na daleko većem broju, zavisno od Vaše potrebe.

Opširnije

Reklamni materijal

Vašim poslovnim partnerima spremate poklon, mi smo tu da Vam pomognemo u odabiru sa svojom širokom paletom poklona…

Opširnije

Iz ponude izdvajamo: OFFSET ŠTAMPA

Podijeli stranicu putem:

Copy link
Powered by Social Snap